به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل بنی اردلان صبح چهارشنبه در نشست هم اندیشی مبانی حکمت و هنر اسلامی در یزد با برشمردن تفاوتهای هنر مدرن و هنر گذشته اظهار داشت: در هنر جدید به شناخت شناسی پرداخته می شود اما در هنر سنتی ما هستی شناسی مطرح است.
وی افزود: در قدیم هنر، بازنمایی و تقلید امر واقع بوده است و معیارها و شاخصهای خاص خودش را دارد اما هنر امروزی دیگر بازنمایی و تقلید از عالم خارج نیست و امری ذهنی است که ما آن را به عالم بیرون اطلاق می کنیم.
این دکترای پژوهش هنر با اشاره به اینکه تناسب، توازن و هماهنگی هنر سنتی برگرفته از طبیعت است، ادامه داد: بین زیبایی، معرفت، دوست داشتن و هستی نسبت مستقیم وجود دارد و اگرچیزی زیباست به درک و معرفت آدمی برمی گردد.
بنی اردلان افزود: هماهنگی که بین ما و عالم طبیعت وجود دارد، اساس معرفت شناسی هنر اسلامی است بنابراین وقتی به سمت حقیقت می رویم پیرو دستورات و قواعدی هستیم که کم کم مارا تربیت می کند و روح و عقل و معرفت در ما تقویت می شود از این رو هنر در سنت ما امری جدا از زندگی نیست بلکه عین زندگی و کار است.
وی با بیان اینکه باب معرفت در انسان با جستجوی خداوند آغاز می شود، گفت: اساس زندگی، آشکار کردن گنج نهان وجود آدمی است که خداوند در وجود او قرار داده و چون طبیعت تجلی خداوند است وقتی معرفت الهی پیدا کنیم جمال و جلوه خداوند را درعالم می بینیم.
این مدرس دانشگاه افزود: در سنت ما، هنرمند اهل معرفت، بیدار و خرد جاویدان بود و سعی می کرد امر نامتناهی و حسن را در آثار و رفتارش آشکار کند و در حوزه خرد، حسن و هستی به ترتیب مقوله معرفت شناسی، هنر و حکمت اسلامی وجود دارد که همه در جستجوی یک معنا و رسیدن به دیدار معبود هستند.
دراین نشست بنی اردلان به سئوالات دانشجویان پاسخ داد.
نشست هم اندیشی مبانی حکمت و هنر اسلامی به همت حوزه هنری یزد و با همکاری معاونت آموزش و پژوهش حوزه هنری در دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد برگزار شد.
نظر شما